28 Ağustos 2015 Cuma

Tavada Kakaolu Pasta



Tavada kakaolu pasta

Malzemeler:
Keki için:
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Ara kreması için:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:
pudra şekeri

Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.Ardından diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpın.
26 cm çapında yapışmaz teflon tavayı tereyağı veya margarinle yağlayın.Üzerine un serpin.Kek hamuru dökün.
Alüminyum folyoyu tava büyüklüğünde kare şeklinde 4 kat katlayın.Ocağın büyük gözüne yerleştirin.
Tavayı alüminyum folyo yerleştirdiğimiz ocağa alın.Kapağını kapatın.Eğer kapağında delik varsa peçete ile kapatın.
Ocağın altını en kısık ateşte açın.25-30 dakika boyunca kapağı hiç açmadan keki pişirin.Sonra kekin pişip pişmediği kürdan ile kontrol edin.Pişen keki ılımaya bırakın.
Kek pişerken arası için olan kremayı yapın.
Kreması için olan malzemeleri sırasıyla küçük bir tencerede birleştirin.Karıştırarak pişirin.
Ilınan keki ters çevirip tavadan çıkartın.Pasta bıçağı ile ortadan ikiye kesin.
Alt kısmı servis tabağına alın üzerine pişirdiğimiz kakaolu kremayı dökün.Üzerine kekin diğer üst kısmını kapatın.Üzerine pudra şekeri serpin.
Veya üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Dilerseniz kremasını yapmayıp sadece kek olarak ta servis edebilirsiniz.

Ayrıca; kekin yapışmaması için tavanın tabanının kalın olmasına dikkat edin.
Kek piştikten sonra ılınınca ters çevirin.
Kek yumuşacık olduğu için ortadan ikiye keserken dikkatli kesin.

Yumuşacık ve çok hafif tavada kakaolu pastamız hazır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Merhaba
    Blogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
    Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
    Teşekkürler.

    Ardanın Mutfağı.

    YanıtlaSil
  2. şeker gibi bir blog,tarifleriniz mükemmel ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil