AÇMA YAPIMI
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta beyazı (sarısını üzeri için ayırın)
8-9 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
susam veya çörek otu
Yapılışı:
Yoğurma kabına hamur malzemelerinin hepsini alıp karıştırın.Gerekirse fazladan un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Mayalanması için en az 30 dakika bekleyin.
Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler alın.Resimdeki gibi uzunlamasına açın.Daha sonra üst üste katlayın ve kıvırıp düğüm atın.Tüm hamuru bu şekilde vaya istediğiniz başka şekillerde bitirin.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Eline sağlık,misafirim gelecekti iyi oldu bu tarifi görmem :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.kolay gelsin.afiyet olsun :)
Silçok güzel olmuşlar puf puf ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık Eminecim çok lezzetli görünüyor.. Açmaya bayılırımm :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım. bende çok severim. :)
SilEline sağlık arkadaşım açmalar nefis görünüyor
YanıtlaSilteşekkür ederim deryacım.
Sil