8 Mart 2014 Cumartesi

AÇMA YAPIMI

AÇMA YAPIMI
Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta beyazı (sarısını üzeri için ayırın)
8-9 su bardağı un

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
susam veya çörek otu

Yapılışı:
Yoğurma kabına hamur malzemelerinin hepsini alıp karıştırın.Gerekirse fazladan un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Mayalanması için en az 30 dakika bekleyin.
Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler alın.Resimdeki gibi uzunlamasına açın.Daha sonra üst üste katlayın ve kıvırıp düğüm atın.Tüm hamuru bu şekilde vaya istediğiniz başka şekillerde bitirin.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.



7 yorum:

  1. Eline sağlık,misafirim gelecekti iyi oldu bu tarifi görmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.kolay gelsin.afiyet olsun :)

      Sil
  2. çok güzel olmuşlar puf puf ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Eminecim çok lezzetli görünüyor.. Açmaya bayılırımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. bende çok severim. :)

      Sil
  4. Eline sağlık arkadaşım açmalar nefis görünüyor

    YanıtlaSil