MANTARLI TAVUK SOTE
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
yarım kilo mantar
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
2 adet domates
tuz
pul biber
kekik
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın.Teflon tavada ağzı kapalı şekilde tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar pişirin.Ardından küp küp doğranmış mantarları ekleyin.Aynı şekilde mantarlar da suyunu çekene kadar pişirin.Sonra sıvı yağını ekleyin.Doğranmış soğanları ekleyin.1-2 dakika kavurun.Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.Domatesler ezilene kadar pişirin.Sonra tuzunu ve baharatlarını atın.2-3 dakika sonra altını kapatın.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder