Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Ortası için:
3 adet elma
3 adet kuru incir
3 adet kuru kayısı
yarım çay bardağı çekirdeksiz üzüm
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Öncelikle iç harcı yapın.
Kuru kayısı, incir ve üzümleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.Yaklaşık 1o dakika.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Yumuşayan meyveleri küp küp küçükçe doğrayın.Tavada rendelenmiş elmalar ve doğradığımız kuru meyveleri birleştirin.Üzerine şekeri ekleyip suyunu çekene kadar 6-7 dakika pişirin.Son olarak tarçını ekleyip ocağın altını kapatın.İç harcı soğumaya bırakın.
Margarini eritin.İrmiği ekleyip irmiğin rengi pembeleşene kadar karıştırarak kavurun.Sonra suyu ve şekeri ekleyin.Karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Küçük kare veya yuvarlak borcamı suyla ıslatın.
İrmik tatlısının yarısını borcamın tabanına elinizi suya batırarak yayın.
Üzerine iç harcı kaşıkla yayın.Onun üzerine kalan irmik tatlısının yarısını döküp yayın.
Dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
elinize sağlık,çocuklara kuru meyveleri yedirmenin en güzel yolunu bulmuşsunuz.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.evet inşallah çocuklar da yer. :)
Silmm hariaka bir tarif Eminecim.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM ŞULECİM.
SilBu ne kadar değişik ve güzel bir tatlı olmuş bunu yapıp çocuklara bol bol yedirmek lazım hem irmik hemde bol vitaminli iç harcı bomba olmuş
YanıtlaSilevet canım aynen öyle :) teşekkür ederim.
SilTam bir enerji deposu olmuş nefis görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.
Sil