31 Temmuz 2015 Cuma

KIBRIS TATLISI


Hayatımda yediğim en güzel tatlılardan birisi.Bence hemen kesinlikle deneyin :)).Şimdiden afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler:
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması:
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti

Şerbeti:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya

Yapılışı:
Önce şerbetini yapın.Tencereye şekeri ve suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 15 dakika kaynatın.Altını kapatınca içine vanilyayı ekleyip  soğumaya bırakın.
Keki için olan malzemelerden yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip karıştırın.Hamuru yağlanmış büyük boy kare borcama döküp düzgünce yayın.160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu arada kremasını yapın.Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede karıştırarak koyulaşıp muhallebi olana kadar pişirin.Altını kapatınca içine toz halindeki krem şantiyi ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın.
Fırından çıkan kekin üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.Kek şerbetini tamamen çekince üzerine kremasını döküp yayın.
Dolapta 2-3 saat dinlendirin.
Daha sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Cevizli olması benim için iyi bir tercih sebebi..:)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık bende çok seviyorum bu lezzeti sevgilerimle..

    YanıtlaSil