26 Ağustos 2015 Çarşamba

KIYMALI ÇITIR BÖREK


Kıymalı çıtır börek:

Malzemeler:
3 adet yufka

Yufkaları ıslatmak için:
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarı su bardağı su

İç harcı için:
300 gr kıyma
2 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber
pul biber
tuz

Üzeri için:
2 yumurta
galeta unu

Yapılışı:
Öncelikle iç malzemesini hazırlayın.
Soğanları küp küp doğrayın.Sıvı yağda soteleyin.Kıymayı,baharatlarını ve tuzunu ekleyin.Kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
Yufkanın birini serin.Üzerine fırça ile yağlı sudan sürün.Yufkayı üçgen şeklinde 8'e bölün.Geniş kısmına kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.Önce çırpılmış yumurtaya batırın sonra galeta ununa bulayın.Tüm yufkaları bu şekilde bitirin.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Çıtır çıtır kıymalı böreklerimiz hazır.Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim :)
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder