HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK
Bu çöreklerin tadını da görüntüsünü de çok sevdim. :)
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta1 su bardağı ılık süt
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
çay kaşığının ucuyla tuz
3-4 su bardağı un
Arası için:
1 su bardağı haşhaş ezmesi
yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta
haşhaş
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurma kabına alın.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.Gerekirse fazladan un ilave edin.En az yarım saat mayalanması için bekleyin.
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.Her bir parçayı unlayıp dikdörtgen şeklinde açın.Fırın tepsisinden biraz daha büyük olsun.
Ezilmiş haşhaş ve sıvı yağı karıştırın.Haşhaş kullanmak istemez iseniz tahin ve şekeri karıştırıp sürebilirsiniz.
Açtığımız hamura sıvı yağla karıştırdığımız ezilmiş haşhaşı kaşıkla her tarafına eşit şekilde sürün.
Rulo yaparak sarın.
2-3 parmak genişliğinde bıçakla kesin.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Diğer kalan hamuru da aynı şekilde yapın.
Üzerilerine yumurta sürün.Haşhaş serpin.
180 derecede ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Soğuk veya sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ellerinize saglik denicem bu tarifi bes cayina inanilmaz yakisiyo ellerinize saglik canim
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.kolay gelsin.afiyet olsun :)
Sileline sağlık canım çok güzel ve lezzetli görünüyor
YanıtlaSilEline sağlık canım. Nefis görünüyor. Bende haşhaşlı tarifler arıyordum. En kısa zamanda yapacağım. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.kolay gelsin.afiyet olsun.
SilEminecim ne severim var yaa,ellerine sağlık gülüm...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.afiyet olsun.
SilBen bu çörekleri yer yer bitiririm ama yapamam :))) Daha bu kadar büyük hamur açacak kadar pişmedim :))) Çok güzel lezzetli duruyor ama :))) Ellerine sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.hamur açmada bir şey yok denesen yaparsın aslında .benden de sevgiler. :)
Sil