11 Aralık 2013 Çarşamba

REÇELLİ KURABİYE



Malzemeler:

Hamuru için:
200 gram margarin
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı (beyazını kuvertür de kullanacağız)
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 -4,5 su bardağı un

Arası için:
istediğiniz reçel (ben süt reçeli ve çilek reçeli kullandım)

Üzeri için (kuvertür):
1 adet yumurta akı
200 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı süt

Margarini eritin ve içerisine şeker, yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamuru üstü kapalı şekilde 1 saat buzdolabında bekletin.
Bu arada kuvertürü yapın.
Bunun için yumurta akını kar beyazı olana kadar iyice çırpın ve ardından sütü ve pudra şekeri yavaş yavaş ekleyin. Akışkan ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
Hamuru dolaptan çıkardığımızda biraz kuru oluyor ama bir kaç parçaya bölüp elinizde yoğurup yuvarladığınızda yumuşuyor. Hamuru tezgahın üzerine alıp merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Açarken kolaylık sağlamak için hamurun üzerine şeffaf poşet veya streç film serip açabilirsiniz. Açtığımız hamuru istediğiniz bir kalıpla kesip yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecede 10 dakika pişirin.
Kurabiyeler soğuyunca üzerilerine istediğiniz reçellerden sürüp iki parçayı birleştirin.
Üzeri için hazırladığımız kuvertürü fırça yardımıyla üzerilerine sürün. Yarım saat sonra kuvertür donduğu zaman servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder