11 Aralık 2013 Çarşamba

KALP PASTA


Malzemeler:

Pandispanya için :
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu

Kreması için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için :
1 paket sade krem şanti
1 paket kakaolu krem şanti

Hazırlanışı:
Pandispanya için şekeri ve yumurtaları 4 dakika kadar çırpın. Diğer malzemeleri de katıp yağlanmış tepsiye dökün. 200 derecelik fırında pişmeye bırakın. Kek kabarmaya başlayınca fırının ısısı 150 dereceye düşürün, yaklaşık 20 dakika sonra pandispanya pişmiş olacaktır. Kek pişince soğumaya bırakın. Kek pişerken ara kreması yapın. Tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırın sonra ocağın altını yakıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Üzerini süsleyeceğimiz krem şantileri ayrı ayrı üzerindeki tarife göre hazırlayın. Benim kalpli kek kalıbım yoktu ve kare borcamda pişirdim, sonra kalp şekli verip kestim. Sizde dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Keki kalp şeklinde kestikten sonra kenarlarından çıkan parçaları ayırın. Kalp şeklindeki keki ip yardımıyla ortadan ikiye kesin. Alt kısmın üzerine ara kremasının yarısını döküp yayın. Onun üzerine kenarlarından kestiğim kekleri elinizle bastırarak düzgün bir şekilde yerleştirin. Kalan kremayı da bunun üzerine döküp yayın. Kalp şeklindeki diğer parçayı da üzerine kapatın. Artık dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Önce kenarlarını süsleyin sonra üzerini süsleyin dolapta bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 Afiyet olsun…



2 yorum:

  1. Pasta nefis gözüküyor. Emeğine eline sağlık Eminecim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım.sevgiler... :)

    YanıtlaSil