11 Aralık 2013 Çarşamba

MANTARLI TAS KEBABI


Malzemeler:

500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
500 gr mantar
2 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tane büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri tencerede suyunu çekene kadar kavurun, et hala sert ise sıcak su koyabiliriz. Kavrulunca sıvı yağı koyun, küp küp doğradığımız soğan ve biberi de koyup kavurun. Mantarı da küp küp doğrayıp ekleyin ve mantar suyunu çekene kadar kavurun.Mantar suyunu çekince salçasını koyun tuzunu ve baharatlarını atın.Küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve sonra 1 çay bardağı suyu koyup, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Yeterince kaynayınca ocağın altını kapatın .
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder