12 Aralık 2013 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
Pirinci bol su ile yıkayın.15 dakika kadar tuzlu ve ılık suda bekletin ve sonra suyunu süzün.Geniş bir tencereye tere yağını koyup eritin.Sonra arpa şehriyeyi koyun,arpa şehriyenin rengi pembeleşene kadar kavurun.Sonra pirinçleri ekleyin 2-3 dakika arada bir karıştırarak kavurun.Sonra sıcak suyunu veya sıcak tavuk suyunu ekleyin ve tuzunu atın.Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.Altını kapatınca 15 dakika kadar dinlendirin. Sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder