22 Temmuz 2015 Çarşamba

PASTANE AÇMASI

Pastane açması


Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı un
1 paket kuru maya

Üzeri için:
2 yumurta sarısı
susam

Yapılışı:
Hamur malzemelerini sırayla yoğurma kabına ekleyin.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın.
20 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamurdan 24 eşit beze yapın.
Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın.Sonra rulo yaparak sarın.Burgu şekli verip iki ucunu da açılmayacak şekilde birleştirin.Açmaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Tekrardan 30 dakika daha mayalandırın.
Mayalanan ve kabaran açmaların üzerine nazikçe yumurta sarısını sürün. Susam serpin.
180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder