21 Temmuz 2015 Salı

KARAORMAN PASTASI


Karaorman pastası


Malzemeler:
Pandispanya için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Arası için:
1 paket sade pasta kreması
süt
1 küçük kase vişne (çekirdekleri çıkarılmış)

Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı vişne suyu

Üzeri için:
1 paket (2 poşet) sade krem şanti
süt
40 gr rendelenmiş bitter çikolata
vişne (çekirdekleri çıkarılmış)

Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırın.
Beyazları kar haline gelip katılaşana kadar çırpın.
Sarılarına şekeri ve kaynar suyu ekleyip çırpın.Diğer malzemeleri de sırayla ekleyerek çırpın.En son yumurta beyazlarını ekleyin ve dikkatlice tahta kaşıkla alttan yukarı doğru yavaşça karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş 24 cm'lik kelepçeli kalıba boşaltın.175 derecelik fırında 50-55 dakika kontrol ederek  pişirin.(daha erkende pişebilir.)
Pişen pandispanyayı soğuması için bekletin.Bu arada kremasını ve krem şantiyi üzerilerindeki tariflere göre hazırlayın.
Soğumuş pandispanyayı ortadan ikiye ayırın.
Pandispanyanın alt kısmını yarım su bardağı vişne suyuyla ıslatın.Hazırladığımız pasta kremasını sürün.Üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri dizin.Pandispanyanın üst kısmını da kalan yarım bardak vişne suyuyla ıslatın.Diğer yarımı pastanın üzerine kapatın.Pastanın üzerine hazırladığımız krem santinin yarısını  düzgünce sıvayın.Kalan krem şantiyle kenarları ve üzerini süsleyin.Pastanın üstünün kenarların üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri dizin.Orta kısmada rendelenmiş bitter çikolatayı serpin.
1-2 saat kadar dolapta beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder