Hem pratik hem lezzetli bir börek.Bu şekilde yapıp pişirmeden veya pişirip dondurucuda da saklayabilirsiniz.Aniden gelen misafirler için harika olur.
Patatesli üçgen börek için;
Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ (yufkalara sürmek için)
İçi için:
2-3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yumurta
Yapılışı:
Patatesleri soyun.Büyük küpler halinde doğrayıp haşlatın.Haşlanan patatesleri çatalla ezin.Diğer iç malzemelerle karıştırın.
Yufkanın bir tanesini serip her yerini sıvı yağ ile yağlayın.
Dört parmak genişliğinde resimdeki gibi uzun uzun kesin.
Her kestiğimiz parçaya iç harçtan 1 yemek kaşığı koyun.
Sonra ilk katını üçgen olacak şekilde bükün.Sağlı sollu bükerek üçgen (muska) şekli verin.
Diğer yufkaları da bu şekilde yapıp bitirin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerilerine yumurta sürün.
180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Dilediğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun.
börekler çok güzel elinize sağlık sıcak sıcak harıka olur
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.
Silellerine sağlık ben de çok yapardım bundan ama yapıp bloğa koymaya fırsat olmadı hiç.Kızartma olarak da çok güzel oluyor.Ben muska diyordum ama sen üçgen demişin.O da olur tabii :) ellerine sağlık canım,sevgilerimle...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.benden de sevgiler
Silbende peynirli veya kıymalı olarak yapıyorum, patetesli de deniyeyim bi. ellerine sağlık. sevgilerimle...
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM CANIM BENİM
Sil