8 Ocak 2014 Çarşamba

İRMİK HELVASI


Malzemeler:

100 gr tereyağı  veya margarin
1,5 su bardağı irmik
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya

Yapılışı:
Teflon tavada yağı eritin.Üzerine irmiği ve dövülmüş cevizi dökün.İrmiğin rengi değişene kadar ara sıra karıştırarak kavurun.
Ayrı bir kapta şeker, süt, su ve vanilyayı karıştırın.Kavrulan irmiğin üzerine yavaşça dökün.Helvayı kaynayana kadar karıştırın.Kaynayınca tavanın kapağını kapatın.Helva suyunu çekene kadar pişirin.(yaklaşık 5 dakika).
Altını kapatıp dinlenmeye bırakın.10-15 dakika.
Dinlenen helvayı kaseye bastırarak yerleştirin.Servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. İrmik helvası hem çok besleyici hem de çok lezzetli
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. sıcak sıcak ne güzel olur. bu akşamın tatlısı belli oldu bizim için. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik canim cok severim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Emine'cim ellerine sağlık canım.Benim çocukluğumun ve en çok sevdiğimi tatlılarındandır.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim rümeysacım.benden de sevgiler...

      Sil