8 Ocak 2014 Çarşamba
İRMİK HELVASI
Malzemeler:
100 gr tereyağı veya margarin
1,5 su bardağı irmik
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Yapılışı:
Teflon tavada yağı eritin.Üzerine irmiği ve dövülmüş cevizi dökün.İrmiğin rengi değişene kadar ara sıra karıştırarak kavurun.
Ayrı bir kapta şeker, süt, su ve vanilyayı karıştırın.Kavrulan irmiğin üzerine yavaşça dökün.Helvayı kaynayana kadar karıştırın.Kaynayınca tavanın kapağını kapatın.Helva suyunu çekene kadar pişirin.(yaklaşık 5 dakika).
Altını kapatıp dinlenmeye bırakın.10-15 dakika.
Dinlenen helvayı kaseye bastırarak yerleştirin.Servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
İrmik helvası hem çok besleyici hem de çok lezzetli
YanıtlaSilellerinize sağlık
evet öyle canım.teşekkür ederim.
Silsıcak sıcak ne güzel olur. bu akşamın tatlısı belli oldu bizim için. elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım çok hoşsun.
SilEline saglik canim cok severim. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.benden de sevgiler.
Silçok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.benden de sevgiler.
SilEmine'cim ellerine sağlık canım.Benim çocukluğumun ve en çok sevdiğimi tatlılarındandır.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
teşekkür ederim rümeysacım.benden de sevgiler...
Sil