15 Ocak 2014 Çarşamba
GALETA UNU
Ekmeklerinizi çöpe atmayın.Hem günah hem israftır.Bayatlamaya yakın ekmeklerinizi bu şekilde yapıp değerlendirebilirsiniz.Ben hep bu şekilde yapıyorum.Lazım olunca elimin altında oluyor.Hemen kullanıyorum.
Bir çok tarifte işime yarıyor.Eğer siz hala yapmadıysanız kesinlikle öneririm.
Malzemeler:
bayat ekmek
Yapılışı:
Bayat ekmeklerinizi geniş bir kaba küçük küçük bölerek biriktirin.1-2 gün bu şekilde kurumasını bekleyin.Eğer ki beklemez iseniz fırınlayarak ta kurutabilirsiniz.
Kuruyan ekmekleri rondodan geçirin.Kavonazlara doldurup buzdolabında muhafaza edin.Buzdolabı dışında da muhafaza edilebilir uzun dayanıyor.Köftelere, tatlılara, böreklerin ve poğaçaların üzerine kullanmak için iyi oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bayat ekmekleri degerlendirmek icin cok guzel bir alternatif gercekten canim. Emegine saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilevet cenım kesinlikle öyle teşekkür ederim.sevgiler...
Sil