24 Aralık 2013 Salı

TAVADA PATATESLİ BÖREK


Malzemeler:

Hamuru için:
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

İçi için:
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
bir tutam ince kıyılmış maydanoz
pul biber
karabiber
tuz

Yapılışı:
Öncelikle patatesleri soyup fazla küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.Tencereye ekleyip üzerine su koyup haşlanmaya bırakın.Bu arada hamuru yoğurun.
Hamuru için olan malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına alın.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.Gerekirse fazladan un ve ılık su ekleyin.Hamuru 30 dakika mayalanması için üstü kapalı bir şekilde bekletin.
İçi: patates haşlanınca çatalla ezin.Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın.Her bir parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın.Bir kenarına iç harçtan koyup diğer kenarını üstüne kapatın.Yarım ay şekli gibi.Yaptığımız börekleri teflon tavada yağsız bir şekilde arkalı önlü kızartın.Dilerseniz piştikten sonra üzerine margarin veya tereyağı sürebilirsiniz.Dilimleyerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. Patatesli böreğin tadı bir başka güzel. Eline sağlık canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim esincim evet öyle. :) sevgiler...

      Sil
  2. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil