Malzemeler:
Hamuru için:
yarım su bardağı yoğurtyarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım çay kaşığı tuz
yarım yemek kaşığı limon suyu
yarım kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Muhallebisi:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
Açmak için: nişasta
Üzeri için:
100 gram eritilmiş tereyağı+sıvıyağ
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
çeyrek limon suyu
Hazırlanışı:
Önce muhallebisini yapın. Muhallebi için olan malzemeleri bir tencerede koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Soğumaya bırakın.Üzeri için olan yağı eritin eksik gelirse sıvı yağ ekleyebilirsiniz, soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yapın.Hamuru 12 eşit parçaya bölün yuvarlayıp bir tepsiye dizin ve üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurun 12 parçasını da nişasta serperek orta büyüklükteki yuvarlak tepsi boyunda oklavayla açın.Açtığınız hamurları aralarına nişasta serperek üst üste dizin.Sonra üzerine oklavayla her yöne açma hareketleri yapıp biraz daha büyütün.Hamuru bıçakla kare kare kesin ve her karenin köşesine 2 çay kaşığı muhallebi koyun.Üçgen olacak şekilde kapatın.Hafif yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine eritilmiş yağı bolca sürün.(yağ sıcak olmayacak ılık veya soğuk olacak).200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Tatlı fırındayken şerbetini yapın.Şerbeti 20-25 dakika kaynatın.Altını kapatmadan 2-3 dakika önce limonunu sıkın ve sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakın.Soğuyunca ılık olan şerbetini dökün.2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.Çıtır çıtır tatlımız hazır...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder