30 Aralık 2013 Pazartesi
MANDALİNALI İRMİK TATLISI
Malzemeler:
Sütlü kısmı için:
5 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
Mandalinalı kısmı için:
5 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2,5 su bardağı mandalina suyu
(taze sıkılmış)
Yapılışı:
Öncelikle sütlü kısmı hazırlayın.Sütlü kısım için olan malzemeleri tencereye sırasıyla ekleyin.Orta ateşte karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.Küçük kare borcamı suyla ıslatın.(tatlının yapışmaması için).Borcama sütlü kısmını döküp düzgünce yayın.
Sonra mandalinalı kısmını yapın.Bunun için olan malzemeleri sırasıyla tencereye alın.Orta ateşte karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.Daha sonra borcamdaki sütlü kısmının üzerine döküp düzgünce yayın.Dolapta 2-3 saat dinlendirin.Dolaptan çıkardığımız mandalinalı irmik tatlısını servis tabağına ters çevirip çıkarın.Dilimleyerek servis edin.Dilerseniz servis ederken üzerini mandalina taneleriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nefis görünüyor ellerine sağlık…
YanıtlaSilrenkte muhteşem olmuş sevgilerimle...
çok teşekkür ederim emel hanımcım bu güzel yorumunuz için sevgilerimle :)
Silçok güzel görünüyor. renk uyumu çok hoş olmuş. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım güzel yorumun için sevgilerimle
SilCok guzel olmus gercekten Eminecim. Harika gorunuyor. Renkler mukemmel. Eline saglik canim.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım.sevgilerimle :)
Silçok guzel gorunuyor canım mandalina bolken yapmalı
YanıtlaSilevet canım teşekkür ederim.sevgilerimle....
Silellerine sağlık.çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.
Sil