28 Aralık 2013 Cumartesi

AYVA TATLISI


Malzemeler:

4 adet ayva
16 yemek kaşığı şeker
1 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
1 su bardağından 1 parmak eksik su

Ayvaların kararmaması için:
1 lt su
yarım limonun suyu

Servis ederken:
krem şanti veya kaymak
ceviz veya file antep fıstığı

Yapılışı:
Bir kaba 1 lt su koyup içine yarım limonun suyunu sıkın.
Ayvaları ortadan ikiye kesin çekirdeklerini çıkarın tekrar kullanmak üzere ayırın.Ayvaların kabuklarını soyup kararmaması için hemen limonlu suya atın.
Temizlediğimiz ayvaları geniş teflon tencereye çukur kısmı üste gelecek şekilde dizin.Her bir yarım ayvanın üzerine  2 şer yemek kaşığı şeker dökün.Çubuk tarçını ve karanfilleri de atın.Çıkardaığımız çekirdekleri atın.Çekirdekler ayvaların daha kırmızı olmasını sağlayacak.1 su bardağından az suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Kaynamaya bırakın.Kaynayınca ocağın en küçük bölümünde en kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin.Benim ayvalarımın pişmesi 1 saat 15 dakika sürdü.Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alın.Pişen ayvaları soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerilerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Ben krem şanti ve cevizle süsledim.
Afiyet olsun.



8 yorum:

  1. Rengiyle goruntusuyle nefis bir tatli olmus canim. Eline saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. kısın ıyı gıder rengıde ıyı gıder elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor..Çok da severim. mm mis gibi olmuş belliki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım güzel yorumun için.sevgilerimle

      Sil