24 Temmuz 2015 Cuma

MİDYE POĞAÇA


Midye Poğaça


Malzemeler:
2,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
5-6 su bardağı un

Hamurun ara katlarına sürmek için:
250 gr margarin veya tereyağı (eritilmiş)

İçi için:
peynir
maydanoz

Üzeri için:
1 yumurta

Yapılışı:
Un hariç hamur malzemeleri sırayla yoğurma kabına ekleyin ve karıştırın.Unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak  bir hamur yapın.Hamuru 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
İçi için olan peynir ve maydanozu karıştırın.
Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya ayırın ve beze yapın.Her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın.
Açılan bezelerin üzerine erimiş tere yağından sürün.5 tane açtığımız hamuru üst üste koyun.Elinizle bastırarak biraz daha büyütün.Diğer kalan açtığımız 5 tane hamuru da aynı şekilde yapın.
Sonra iki hamuru da ayrı ayrı rulo yaparak sarın.
Ruloları iki parmak genişliğinde kesin.Kesilen minik hamurları oklavayla hafif açın.Ortalarına iç harcından koyun.
Yağlanmış tepsiye dizin.Tepside 10 dakika daha mayalandırın.
Daha sonra üzerilerine yumurta sürün ve 180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder