5 Şubat 2015 Perşembe

FINDIKLI PASTA


Çoook uzun zaman aradan sonra sizlere harika bir tarifim var :) Hem çok güzel hem çok kolay. Hemde gösterişli...Denemenizi kesinlikle öneririm.

Malzemeler:

Pandispanya için:
4 yumurta 
8 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı süt

Arası için:
1 paket sade pasta kreması + süt
yarım su bardağı kırılmış fındık

Üzeri için:
1 paket (2 poşet) sade krem şanti + süt
1 su bardağı dövülmüş fındık
80 gr bitter çikolata + 3 yemek kaşığı süt

Yapılışı:
Pandispanyanın yapımını bu bağlantıdaki pandispanya tarifimde ayrıntılı şekilde bulabilirsiniz.
Yumurta ve şekeri çırpma kabında beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar mikserle çırpın.Beyazlaşınca unu kaşık kaşık koyup tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırının kapağını ilk 20 dakika sakın açmayın.Sonra kontrol ederek pişirin.Fırından çıkarınca soğumaya bırakın. Soğuyunca pandispanyayı ikiye bölün.Alt kısmını yarım su bardağı sütle ıslatın.
Arası için olan pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ortasına düzgün bi şekilde sürün.Üzerine kırılmış fındık serpin.
Üzerine pandispanyanın diğer katını kapatın.Kalan yarım bardak sütle ıslatın.Üzerine krem santiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.Pastanın her yerini ince bir şekilde düzgünce sıvayın.Kenarlarına dövülmüş fındığı elinize alıp yapıştırın.Çikolatayı benmari usulü eritin.İçine 3 yemek kaşığı süt ekleyin.Karıştırarak soğutun.
Soğumuş ve erimiş çikolatayı buzdolabı poşetine koyun ucuna çok minik bir delik açın.Pastanın üzerine içten başlayarak yuvarlaklar çizin.Sonra kürdanla bir içe bir dışa doğru çizgiler çizin.Kalan krem şantiyle pastanın kenarlarını süsleyin.Dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.





2 yorum:

  1. Çok güzel bir pasta hazırlamışsınız ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil