Pilavla fazla aram yoktur ama bu pilava bayıldımmm....
Abartmadan söylüyorum nefis bir tadı var.Deneyince bana hak vereceksiniz.
Ayrıca tarçın pilava çok yakışıyor.Kesinlikle deneyin. :))
Malzemeler:
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet havuç
250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
tuz
2,5 su bardağı et suyu
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış etleri 3 su bardağı su ekleyerek düdüklüde 20 dakika kadar haşlayın.Et suyunu pilava koymak için ayırın.
Soğanı küp küp doğrayın.Tencerede sıvı yağda kavurun.Havuçları ince ince 2-3 cm uzunluğunda doğrayın.Kavrulan soğanın üzerine ekleyin.2-3 dakika kavurun.
Ardından haşlanmış eti ekleyin.Yıkadığımız pirinçleri ekleyin.Baharatlarını atıp 5 dakika kavurun.Et suyunu ve tuzunu atıp tencerenin kapağını kapatın.Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.Altını kapattıktan sonra 10 dakika pilavı dinlendirin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Tarifi Yer Sofrasında görmüştüm.Hemen denedim.Harika bir lezzet.
Ben bu tarz pilavlara bayılıyorum içinde tarçın olması çok ilginç ilk defa görüyorum sen güzel diyorsan yakışmıştır denemek lazım
YanıtlaSildene bence canım harika oluyor.sevgilerimle...
Silbu tarıfı deneyeceğım elıne sağlık
YanıtlaSilçok güzel oluyor canım.denedikten sonra yorumunu bekliyorum.kolay gelsin.
SilSelam canım, iki gün arka arkaya bu pilovu yqptım. Gerçekten çok lezzetli oldu. Ellerine sağlık. Senden öğrendiklefimle kendimi mutfak dalında geliştirmeye çalışıyorum
Silçok sevindim canım afiyet olsun.çok lezzetli bir pilav bizde çok seviyoruz.seninde ellerine sağlık.yorumun için teşekkür ederim mutlu ettin beni.sevgilerimle....
Sil