26 Şubat 2014 Çarşamba

İNCİRLİ MUHALLEBİLİ KEDİDİLİ TATLI


Sizde benim gibi sütlü tatlıları çok seviyorsanız bu tarif tam size göre.Çok pratik ve çok lezzetli.
Ben küçük borcama yaptım.Siz dilerseniz ölçüleri iki katına çıkartıp yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1 poşet kedidili bisküvi (yarım paket)
bisküvileri ıslatmak için: yarım su bardağı süt
6-7 adet kuru incir

Muhallebisi için:
2,5 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2,5 su bardağı süt

Yapılışı:
İncirleri 5 dakika ılık suda bekletin.Sonra küp küp doğrayın.
Muhallebi için olan malzemeleri sırasıyla tencereye ekleyip karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
Küçük kare borcamı sudan geçirin.(muhallebinin yapışmaması için).
Önce incirleri yerleştirin.Üzerine muhallebiyi döküp yayın.Üzerine kedidili bisküvileri süte batırıp çıkarın ve muhallebinin üzerine sıralayın.
Dolapta 2-3 saat dinlendirin.
Sonrasında borcamı servis tabağına ters çevirip tatlıyı alın.Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.



7 yorum:

  1. tatlıyı severim hele bir de içinde incir varsa off off off :)
    Ellerine sağlık Eminecim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. sütlü tatlıları çok severiz ailece, denerim bu tarifini de sevgili arkadaşım. bu gidişle her yaptığını yapar oldum. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım benim.çok zarifsin.şimdiden afiyet olsun o zaman :))

      Sil
  3. Nefis görünüyor. Elinize sağlık. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ,nefis görünüyor canım.

    YanıtlaSil