11 Ocak 2014 Cumartesi

KREMALI İRMİK HELVASI



Malzemeler:

100 gr tereyağı  veya margarin
1,5 su bardağı irmik
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya

Kreması için:
yarım su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:
çikolata sosu
hindistan cevizi

Yapılışı:
Teflon tavada yağı eritin.Üzerine irmiği ve dövülmüş cevizi dökün.İrmiğin rengi değişene kadar ara sıra karıştırarak kavurun.
Ayrı bir kapta şeker, süt, su ve vanilyayı karıştırın.Kavrulan irmiğin üzerine yavaşça dökün.Helvayı kaynayana kadar karıştırın.Kaynayınca tavanın kapağını kapatın.Helva suyunu çekene kadar pişirin.(yaklaşık 5 dakika).
Altını kapatıp dinlenmeye bırakın.10-15 dakika.
Helva dinlenirken kremasını ve çikolatalı sosu hazırlayın.
Kreması için olan malzemeleri sırayla tencereye ekleyin.Orta ateşte karıştırarak koyulaşıp kaynayana kadar pişirin.
Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Dinlenen helvayı küçük kare veya dikdörtgen borcama bastırarak yayın.Üzerine kremayı döküp yayın.Dolapta 1-2 saat dinlendirin.
Dilimleyerek servis edin.Üzerine çikolatalı sos dökün.Hindistan ceviziyle süsleyin.
Afiyet olsun.


7 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım çok nefis bir helva olmuş sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize emeğinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık emine hanım güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim mine hanım.tarif için ayrı teşekkür ederim biz çok beğendik.

      Sil
  4. deneyeceğinizi söylemiştiniz burada görünce yazmak istedim afiyet bal şeker olsun :)

    YanıtlaSil