Malzemeler:
125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
doğranmış çilek ve muz
Yapılışı:
Yağı eritin ve unu ekleyin.Unu yağda pembeleşene kadar karıştırarak kavurun.Ardından sütü unun topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırarak ekleyin.Şekerini ekleyin ve koyulaşıp kaynayana kadar karıştırın.Altını kapatınca vanilyasını ekleyin.Mikserle 3-4 dakika çırpın.Sonra doğranmış meyveleri ekleyip kaşıkla karıştırın ve ıslatılmış kalıba dökün.Soğuyunca buzdolabına koyun ve dolapta 3-4 saat dinlendirin.Eğer aceleniz varsa derin dondurucu bölümünde 1-2 saat bekletebilirsiniz. Sonra kalıbı ters çevirip tavuk göğsünü çıkarın.Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
ellerinize sağlık.. nefis görünüyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim Nursevin abla :)
SilEllerinize saglik...
YanıtlaSilteşekkür ederim.
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilCanım ben hep böyle yapıyorum hep aynı katılıkta oluyor.Hiç sıvı olmadı.Tam ölçülerinde yaptın değilmi?.Meyveleri en son ekleyip kaşıkla fazla karıştırmadan 1-2 karıştırırsan yeter.Belki çok karıştırdığından rengi öyle olmuş olabilir.Şimdi olmadıysa ikincisinde olur.merak etme :)
SilHatta ben tatlıyı yapıyorum buzlukta 2 saat bekletiyorum sonra ters çevirip çıkarıyorum.Öyle kısa sürede de oluyor.Sen akşamdan yapmışın olması gerekirdi ama bilemedim canım.İnşallah 2. sinde tarifi bire bir uygulayarak yapmaya çalış.Sevgilerimle...
Yaptığında beni bilgilendir canım.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım benim beni çok mutlu ediyosun hemde utandırıyorsun.sende benim kadar beceriklisindir bence.tatlıyı ikinci denemende tarifi adım adım uygulamanı öneririm.dolapta 3-4 saat dinlense yeter.unu 1 su bardağı koymuştun değil mi?
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım benim.kekinin kalıbı büyüktü galiba o yüzden az kabardı.tatlının da dediğin gibi sütünü fazla koymuş olduğundan olabilir.inşallah 2. yaptığında tam tutturursun.
Sil