16 Aralık 2013 Pazartesi

KAYSERİ YAĞLAMASI


Malzemeler:

Hamuru için:
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı su
tuz
yarım paket instant kuru maya
aldığı kadar un

İçi için:
500 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 çay bardağı su
tuz
pulbiber, karabiber, kırmızı tozbiber


Yapılışı:
Hamur malzemelerini yoğurma kabına sırasıyla alıp ununu azar azar ekleyin.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın ve dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken içini yapın kıymayı tencerede yağ ile kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun.Sonra küçük küçük doğranmış soğan ve bireri ekleyip kavurmaya devam edin.Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.5 dakika pişirdikten sonra 1 çay bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.Yeterince piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını atıp ocağın altını kapatın.
Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.Her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın ve teflon tavada (yağsız şekilde) arkalı önlü kızartın.Pişen lavaş ekmeklerinin üzerini örtün ki kurumasınlar.Servis ederken her lavaşın üzerine kıymalı harçtan 2-3 yemek kaşığı sürüp üst üste dizin.Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.dilimleyerek servis edin.
Yağlamanızın güzel olması için hamuru yumuşak bir hamur olmalı ve iyi dinlendirilmelidir.Lavaşları ince açmalısınız.Lavaşlar pişince üzerini bir bezle örtüp kurumasını engelleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. bu tarif kaç kişiliktir öğrene bilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederiz yenge :) (Recep & Tuğçe)

    YanıtlaSil