16 Aralık 2013 Pazartesi

KATMER POĞAÇA


Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı instans kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un (4 su bardağı)

İçi için:
100 gr beyaz peynir
maydanoz

Arasına:
75 gr margarin (oda ısısında)

Yapılışı:
Yumurta sarısı hariç hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun.Hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve beze yapın.Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın.Üzerine oda ısısındaki margarini sürün.Bütün bezeleri bu şekilde yapıp üst üste dizin.En son bezeyi de üzerine kapattıktan sonra hamuru 60-70 cm büyütün.Sonra hamuru 12 eşit parçaya ayırın.Her parçanın geniş kısmına peynirli içten koyun.Kenarlarını içe bükerek rulo şeklinde sarın.Yağlanmış tepsiye dizin.Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Dilediğiniz zaman servis edin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder